Fernando Alonso zet niet eerder dan dat hij zich voor de derde keer tot wereldkampioen in de Formule 1 heeft gekroond een punt achter zijn loopbaan.

De 32-jarige Spanjaard veroverde in 2005 en 2006 de titel in dienst van Renault en kwam de afgelopen jaren bij Ferrari enkele keren dicht bij het voltooien van de trilogie.

"We zijn heel hongerig, we wachten op onze kans om kampioen te worden", vertelt Alonso aan BBC Sport. "Dat is ons belangrijkste doel. Ik zou niet eerder willen stoppen dan dat ik die voldoening heb."

"Een derde titel zou heel bijzonder zijn. Het is niet zo dat ik ontevreden ben met twee titels, maar als ik er nog één win, beland ik op een lijst met enkele heel grote namen. Al een paar keer is het me bijna gelukt, hopelijk benut ik mijn volgende kans wel."

Het is de vraag of Alonso dit seizoen een gooi kan doen naar de eindzege in het WK. Na zes Grands Prix bezet de Ferrari-coureur de derde plek in het klassement, op 61 punten van Nico Rosberg van het deze jaargang zeer dominante Mercedes.

De Spanjaard verwacht echter nog genoeg kansen te krijgen. "Ik denk dat ik nog vrij lang competitief kan zijn. Vraag me niet hoeveel jaar, het kunnen er drie, vijf of zeven zijn."

Potentie

Alonso weet zeker dat Ferrari hem weer een auto zal bezorgen waarmee hij het de coureurs van Mercedes lastig kan maken.

"We hebben heel veel potentie. Alle puzzelstukjes zijn aanwezig, ze moeten alleen nog in elkaar vallen. Ik ben er trots op hier te mogen rijden. Winnen met Ferrari is specialer dan winnen met een ander team."

Komende zondag wordt de Grand Prix van Canada verreden.