Nigel de Jong vindt dat Oranje in korte tijd nog een paar flinke stappen moet zetten. Dat concludeerde de middenvelder na de laatste oefenwedstrijd voorafgaand aan het WK.

Het spel tijdens de 2-0 overwinning op Wales noemde de middenvelder eufemistisch uitgedrukt "niet hoogstaand". Op 13 juni wacht het eerste WK-duel met titelverdediger Spanje als tegenstander.

''Het moet dan veel beter dan tegen Wales, vooral zorgvuldiger. We hebben nog een paar dagen om te zorgen dat we klaar zijn voor Spanje."

Te weinig tijd hoeft dat volgens De Jong niet te zijn. "We moeten de beelden van deze wedstrijd goed terugkijken en evalueren. Maar het vertrouwen is er wel, we hebben toch met 2-0 gewonnen. Ik reis met een goed gevoel af naar Brazilië."

Robben

Dat gold ook voor Arjen Robben, die voorafgaand aan het vorige WK in de 'uitzwaaiwedstrijd' nog een flinke blessure opliep. Dit keer bleef hij heel.

"We hebben geen heerlijk voetbal laten zien, maar moeten ook realistisch blijven. We zijn nu niet goed genoeg om Spanje van de mat te spelen, dus proberen we het op een wat andere manier", doelde hij op de defensievere speelwijze.

"Maar we kunnen altijd nog terugvallen op 4-3-3. Daar zijn we mee opgegroeid."

Van Persie neemt zorgen over lichte liesblessure weg | Van Gaal denkt aan 4-3-3 tegen Australië