Chili heeft woensdag de oefencampagne richting het WK afgesloten met een 2-0 zege op Noord-Ierland.

De Zuid-Amerikanen, op 23 juni de laatste tegenstander van Oranje in de poulefase, maakten pas in de slotfase het verschil in Valparaiso.

Invallers Eduardo Vargas en Mauricio Pinilla troffen in de 79e en 82e minuut doel.

Chili domineerde het grootste gedeelte van de wedstrijd, maar had moeite om het krachtsverschil uit te drukken in kansen. In de eerste helft stichtte Noord-Ierland het meeste gevaar met enkele vrije trappen. 

Bij Chili vierde Arturo Vidal een kwartier voor tijd zijn rentree als invaller. De speler van Juventus, die in mei werd geopereerd aan zijn knie, had een aandeel in de openingstreffer.

Op 13 juni komt Chili voor het eerst in actie op het WK, wanneer Australië de tegenstander is. In diezelfde poule staan Nederland en Spanje die dag tegenover elkaar.

Argentinië

Argentinië versloeg Trinidad en Tobago met 3-0 in Buenos Aires. De score had veel hoger kunnen uitvallen als de aanvallers van de WK-deelnemer iets koelbloediger waren geweest.

Pas in de blessuretijd van de eerste helft opende Rodrigo Palacio met een kopbal de score. Na de hervatting vergrootten Javier Mascherano en Maxi Rodriguez de marge.

Uit een vrije trap raakte Lionel Messi nog de paal. De aanvaller van FC Barcelona werd ook enkele keren gestuit door doelverdediger Marvin Phillip.

Fernando Gago speelde zijn eerste wedstrijd sinds hij in april een knieblessure opliep.

De Argentijnen treffen in groep F van het WK achtereenvolgens Bosnië (15 juni), Iran (21 juni) en Nigeria (25 juni). 

Uruguay

Uruguay zegevierde met 2-0 in een oefenduel met Slovenië. Door een treffer van Edinson Cavani stond het halverwege 1-0 voor de wereldkampioen van 1930 en 1950.

Invaller Christian Stuani legde een kwartier voor tijd de eindstand vast. Daarvoor misten FC Groningen-speler Andraz Kirm en Rajko Rotman enkele grote kansen voor de Slovenen.

Bij Uruguay ontbrak Luis Suarez, die afgelopen maand een knieoperatie moest ondergaan en mogelijk het eerste WK-duel (met Costa Rica op 14 juni) moet laten schieten.

Ivoorkust

Ivoorkust boekte zijn eerste zege in vier wedstrijden, hetgeen ten koste ging van El Salvador: 2-1. Gervinho en Didier Drogba waren voor rust trefzeker voor de formatie van bondscoach Sabri Lamouchi. Een kwartier voor tijd zorgde Arturo Alvarez voor de aansluitingstreffer in Dallas.

Op 14 juni neemt Ivoorkust het in de eerste WK-wedstrijd op tegen Japan. De andere tegenstanders in poule C zijn Colombia en Griekenland.

Overzicht: Oefeninterlands in aanloop naar WK