Het Italiaanse elftal heeft woensdag een slechte generale repetitie afgewerkt voor het WK. De ploeg van coach Cesare Prandelli kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Luxemburg.

Het duel in Verona begon nog wel goed voor de thuisploeg. Al in de negende minuut opende Claudio Marchisio de score.

Maxime Chanot zorgde vlak voor tijd met een kopbal voor de verrassende gelijkmaker. Italië zag na de rust de bal nog wel twee keer op de lat bij het doel van Luxemburg belanden.

De wereldkampioen van 1934, 1938, 1982 en 2006 bleef zaterdag in Londen tegen Ierland steken op 0-0.

Italië zit bij het WK in Brazilië in groep D met Uruguay, Engeland en Costa Rica.

Engeland-Ecuador

De Engelsen kwamen woensdag in een oefenwedstrijd ook niet verder dan een remise. De ploeg van Roy Hodgson speelde in Miami met 2-2 gelijk tegen WK-ganger Ecuador.

Voor de wereldkampioen van 1966, die zeker niet op volle sterkte aantrad, kwamen Wayne Rooney en Rickie Lambert tot scoren. Enner Valencia en Michael Arroyo brachten de treffers van Ecuador op hun naam.

Bij Engeland werd invaller Raheem Sterling in de 79e minuut uit het veld gestuurd na een flinke overtreding. Ook tegenstander Antonio Valencia moest in dezelfde minuut van het veld vanwege wangedrag. Hij greep Sterling bij de keel.

Engeland oefent zaterdag in Florida nog tegen Honduras. Voor Ecuador was het de laatste testwedstrijd voor het begin van het WK.

Algerije

Algerije, dat het bij het WK moet opnemen tegen Rusland, België en Zuid-Korea, wist wel te winnen in het laatste oefenduel voor het toernooi in Brazilië.

In het Zwitsere Genève werd Roemenië met 2-1 verslagen. Voor Algerije was het de derde oefenzege op rij in de aanloop naar het WK.

Bij rust stond het 1-1 door goals van de Algerijn Nabil Bentaleb en de Roemeen Alexandru Chipciu. Halverwege de tweede helft besliste El Arbi Hillel Soudani het duel in het voordeel van de Noord-Afrikanen.

De wedstrijd ging al in de 43e minuut vervroegd de rust in nadat toeschouwers tal van voorwerpen op het veld hadden gegooid. Na een oproep van de Algerijnse bondscoach Vahid Halilhodzic keerde de rust in het stadion enigszins terug.

Overzicht: Oefeninterlands in aanloop naar WK