Jean-Julien Rojer heeft woensdag de finale van het gemengd dubbel op Roland Garros bereikt. Michaëlla Krajicek drong met Lucie Hradecka door tot de halve eindstrijd van het damesdubbel.

Rojer won samen met zijn Duitse partner Anna-Lena Grönefeld in de halve finales na een super-tiebreak van het Kazachs/Braziliaanse koppel Yaroslava Sjvedova/Bruno Soares: 3-6 7-6 (4) 10-5.

Op 5-4 in de tweede set mochten Sjvedova en Soares voor de winst serveren, maar dat lukte het tweetal niet. Rojer en Grönefeld pakten de break en trokken even later de setwinst in de tiebreak naar zich toe. Vervolgens waren de Nederlander en de Duitse in de supertiebreak duidelijk beter.

Rojer en Grönefeld staan in de finale tegenover het Duits/Servische duo Julia Görges/Nenad Zimjonic.

De 32-jarige Rojer stond nog niet eerder in een Grand Slam-finale. Vorig jaar verloor hij op Wimbledon met partner Vera Doesjevina in de halve eindstrijd en in het herendubbel kwam de geboren Antilliaan ook nooit verder dan de halve finale.

Krajicek

Krajicek en haar Tsjechische partner Hradecka versloegen in de kwartfinale het als zestiende geplaatste koppel Marina Erakovic/Arantxa Parra Santonja uit Nieuw-Zeeland en Spanje: 7-5 6-3.

Om de finale te bereiken zullen Krajicek en Hradecka moeten stunten. In de halve eindstrijd staan ze tegenover de Italiaanse vrouwen Sara Errani en Roberta Vinci. Zij zijn als tweede geplaatst in Parijs en rekenden dinsdag in hun kwartfinale met duidelijke cijfers af met Ashleigh Barty en Casey Dellacqua uit Australië: 6-0 6-1.

Het is de eerste keer dat Krajicek de halve finales bereikt op een Grand Slam-toernooi.

In het enkelspel haalde ze in 2007 op Wimbledon de kwartfinales, maar in het dubbelspel kwam de Nederlandse tot nu toe nooit verder dan de derde ronde.