De voortekenen voor Oranje richting de laatste oefenwedstrijd voor het WK tegen Wales van woensdagavond zijn goed.

Het Nederlands elftal is ongeslagen in de laatste vier 'uitzwaaiwedstrijden' en heeft tegen het Britse land een uitmuntend track record met zes overwinningen in evenveel duels.

Er is slechts één opponent die Oranje vaker dan zes keer trof, terwijl het al die ontmoetingen winnend afsloot. Cyprus werd in negen pogingen negen keer verslagen.

De vorige ontmoeting met Wales was eveneens het laatste duel van Oranje op Nederlandse bodem voor vertrek naar een groot toernooi.

Feestwedstrijd

Richting het EK van 2008 werd met 2-0 gewonnen in De Kuip. De grootste overwinning van Oranje op Wales dateert van november 1996, toen Oranje in de WK-kwalificatie met 7-1 won.

De reeks ongeslagen uitzwaaiduels van het Nederlandse elftal begon in 2006 met de 1-1 tegen Australië. Na Wales werd in 2010 met 6-1 gewonnen van Hongarije en twee jaar later met 6-0 van Noord-Ierland.

Alleen in 2004 eindigde de 'feestwedstrijd' in een domper. Ierland, dat er in 2001 voor zorgde dat de huidige bondscoach Louis van Gaal zijn eerste WK misliep, versloeg Oranje met 1-0.

'Duel met Wales megabelangrijk voor systeem Oranje'