Directeur Jan van Merwijk van de Rotterdamse Kuip heeft teleurgesteld gereageerd op het besluit van de KNVB om alle vijf kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal voor het EK 2016 in de ArenA in Amsterdam te spelen.

Toch komt het besluit van de KNVB niet als verrassing voor de directeur van Stadion Feijenoord. ''De KNVB geeft dezelfde argumenten als eerder: de Arena heeft een dak, 2.000 extra plaatsen en betere bereikbaarheid."

Van Merwijk hoopt deze punten te verbeteren met de geplande renovatie die medio 2015 van start gaat en drie jaar later afgerond moet zijn. Tijdens de verbouwing blijft de capaciteit minimaal 50.000 plaatsen.

Het stadion zit volgens Van Merwijk in een overgangsfase. De directeur rekent daarom ook al nauwelijks op kwalificatieduels voor het WK 2018, maar koestert wel weer hoop richting het EK 2020. ''Tot die tijd zou het mooi zijn om een paar oefenduels te krijgen. Zaterdag tegen Ghana ging dat prima."

Oranje opent de kwalificatiereeks op 9 september in en tegen Tsjechië en speelt zijn eerste thuiswedstrijd op 10 oktober tegen Kazachstan. De andere opponenten van Nederland in de kwalificatie zijn IJsland, Turkije en Letland.

Andorra

In de jongste WK-voorronde was de Arena vier van de vijf keer het decor van een interland. Alleen het duel met Andorra, op 12 oktober 2012, werd in De Kuip gespeeld.

Na de zomer fungeert Guus Hiddink als bondscoach van Oranje. Hij neemt de taken over van Louis van Gaal, die tijdens het WK nog wel als keuzeheer fungeert.

In 2016 nemen er voor het eerst 24 landen deel aan het EK.