Het Nederlandse Fed Cup-team speelt bij de rentree in de wereldgroep volgend jaar thuis tegen Slowakije.

Dat heeft de loting woensdag uitgewezen. De ontmoeting in wereldgroep II vindt plaats op 7 en 8 februari 2015.

De Nederlandse tennissters maken sinds april voor het eerst in vijftien jaar weer deel uit van de beste zestien landen ter wereld.

De equipe van captain Paul Haarhuis wist destijds in Den Bosch de Japanse vrouwen te verslaan. Kiki Bertens, Arantxa Rus, Michaëlla Krajicek en Richel Hogenkamp vormden het team.

Cibulkova

In Slowakije treft Nederland een zware tegenstander. Het land heeft liefst vijf spelers in de top honderd en Dominika Cibulkova is zelfs de mondiale nummer tien. Met Daniele Hantuchova en Magdalena Rybarikova heeft Slowakije ook nog de nummer 31 en 34 in huis.

Cibulkova, Hantuchova, Rybarikova en Anna Schmiedlova, die 56e staat, stelde zich voor de laatste ontmoeting met Canada echter niet beschikbaar. Mede daardoor verloor Slowakije en degradeerde het uit wereldgroep I.

Haarhuis spreekt van een pittige loting. "Slowakije heeft de beschikking over een aantal topspeelsters en was vooraf de sterkst mogelijke tegenstander in deze groep. De uitdaging is dus groot voor ons, maar daar tennis je voor, dit soort wedstrijden."

"De meiden hebben in april tegen Japan aangetoond dat ze klaar zijn voor een stapje hogerop. Nu komt het erop aan om het ook echt te laten zien. Ik ben uiteraard blij dat we weer thuis mogen spelen. De steun voor het team van het publiek tegen Japan was geweldig, daar reken ik in februari weer op."

Ondergrond

Nederland speelde twee keer eerder tegen Slowakije. In 1996 won Oranje, in 2006 bleek Slowakije te sterk. Beide ontmoetingen vonden plaats op gravel.

Als Nederland wint, volgt een duel met een land uit de hoogste klasse om een plaats in wereldgroep I. Bij een nederlaag moet het team van captain Paul Haarhuis in een play-off degradatie naar groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone zien te voorkomen.

De locatie en ondergrond van de ontmoeting worden binnen twee maanden bekendgemaakt. In Den Bosch speelden de vrouwen op gravel.