Cristiano Ronaldo heeft naast zijn bovenbeenklachten een knieblessure opgelopen bij de Portugese nationale ploeg.

De bond van het land meldt woensdag dat de aanvoerder individueel traint vanwege beschadiging aan zijn linkerdijbeen en een peesontsteking in de knie.

Ronaldo speelde elf dagen geleden nog 120 minuten in de gewonnen Champions League-finale van Real Madrid tegen stadgenoot Atletico.

Daarna liet de aanvaller de oefeninterland van Portugal tegen Griekenland schieten. Er wordt gevreesd dat Ronaldo de kraker tegen Duitsland op 16 juni moet missen, de eerste groepswedstrijd van zijn land op het WK.

Pepe

Zijn teamgenoot Nani sprak de hoop uit dat Ronaldo op tijd fit is voor die ontmoeting. "Ik hoop dat hij het team kan helpen. Het zou erg jammer zijn als hij niet op het veld staat."

Ronaldo is niet het enige blessuregeval in de selectie van bondscoach Paulo Bento. Pepe, eveneens spelend voor Real Madrid, vertoont zich vanwege een spierblessure nog niet eens op het trainingsveld. Beto en Raul Meireles trainen net als Ronaldo apart.

Real-voorzitter Florentino Perez is al druk aan het uitoefenen op Bento om geen risico's te nemen met Ronaldo. "Een speler als Cristiano moet alleen spelen als hij zich helemaal goed voelt."