FC Twente rekent erop dat er binnenkort een akkoord wordt bereikt met Swansea City over een transfersom voor Luc Castaignos.

"De keuze is altijd aan de speler zelf, maar de clubs komen er wel uit", vertelt voorzitter Joop Munsterman van de Tukkers aan Voetbal International.

Swansea zou een bod hebben gedaan van 8,5 miljoen euro voor de spits, die in zijn tweede seizoen voor Twente tot veertien goals in 31 wedstrijden kwam.

De 21-jarige Castaignos, die dinsdag nog tot scoren kwam voor Jong Oranje, heeft bij de nummer drie van het afgelopen eredivisieseizoen een contract tot de zomer van 2016.

Geen leegloop

Castaignos begon zijn loopbaan bij Feyenoord en werd in 2011 verkocht aan Internazionale. De geboren Schiedammer keerde na een jaar al terug naar Nederland omdat hij zelden aan spelen toekwam in Italië.

Twente is niet bang dat het op handen zijnde vertrek van Castaignos voor een leegloop uit de Grolsch Veste gaat zorgen. "Buiten Swansea voor Castaignos heeft zich geen enkele club concreet voor een speler van ons gemeld", besluit Munsterman.

Zijn club kan de transfersom voor Castaignos goed gebruiken gezien de plaatsing in de zorgelijke categorie 1 van de licentiecommissie van de KNVB. Die positie betekent dat Twente onder verscherpt financieel toezicht staat.

Feyenoord hield ooit 3 miljoen euro over aan de verkoop van Castaignos. Twente nam hem vervolgens voor 6 miljoen over van Inter en zal dus winst maken als Swansea bereid is om 8,5 miljoen te betalen.