Het officiële debuut van Adnan Januzaj voor België is komen te vervallen. De FIFA erkent de wedstrijd tegen Luxemburg niet als een officiële interland.

"Omdat België zeven keer heeft gewisseld, telt de wedstrijd niet als een A-interland", zo meldt een woordvoerder van de FIFA aan Belgische media.

Het oefenduel op 26 mei werd door de Belgen met 5-1 gewonnen.

Bondscoach Marc Wilmots bracht in de 71e minuut Nicolas Lombaerts in het veld voor Jan Vertonghen. Een zevende wissel, terwijl er maximaal zes wissels zijn toegestaan in een oefeninterland.

De ruime zege telt daardoor niet mee voor de FIFA-ranking, die vrijdag weer uitkomt. België, dat twaalfde staat, heeft het geluk dat een overwinning op het laag geklasseerde Luxemburg normaal gesproken al niet heel zwaar meetelt.

Hattrick Lukaku

Voor het talent Januzaj houdt dat in dat hij nog geen officiële interland heeft gespeeld. De kans is zeer groot dat de speler van Manchester United in de nabije toekomst alsnog zijn debuut maakt.

Voor Sammy Bossut is die mogelijkheid een stuk kleiner. De keeper van Zulte Waregem maakte ook zijn debuut, maar is geen vaste waarde voor de 'Rode Duivels'. Bossut werd opgeroepen vanwege blessures van Koen Kasteels en Silvio Proto. Als derde doelman heeft hij nog Thibaut Courtois en Simon Mignolet voor zich.

Romelu Lukaku moet eveneens een kleine teleurstelling verwerken. Zijn eerste hattrick voor het nationale team komt niet in de boeken te staan.