Ronald Koeman vervolgt zijn trainersloopbaan mogelijk bij Southampton. De ex-international is een van de kandidaten om Mauricio Pochettino op te volgen bij de Engelse club.

Afgelopen maandag zou Koeman hebben gesproken met een delegatie van Southampton, zo berichten verschillende Britse media, waaronder The Daily Telegraph.

De Engelse club is van plan om voor het eind van volgende week een nieuwe coach aan te stellen.

Koeman (51) nam afgelopen maand afscheid bij Feyenoord, waar hij drie seizoenen fungeerde als trainer. Hij loodste de Rotterdammers naar de tweede, derde en tweede plek in de eredivisie.

Vlak nadat duidelijk werd dat Koeman zijn contract bij Feyenoord niet zou verlengen, zei hij al dat hij zijn trainersloopbaan in het buitenland wenst te vervolgen.

Transfers

Southampton verraste afgelopen jaargang door als achtste te eindigen in de Premier League. De club lijkt de tol te betalen voor het succes, want verschillende sterkhouders dreigen te vertrekken.

Aanvaller Rickie Lambert werd reeds getransfereerd naar Liverpool en ook voor Luke Shaw, Adam Lallana en Dejan Lovren is er veel belangstelling.

Coach Pochettino stapte over naar Tottenham Hotspur.