Ajax en PSV staan komend seizoen al op 24 augustus, in de derde speelronde, tegenover elkaar. Dat blijkt uit het concept competitieprogramma dat de KNVB woensdag bekendmaakte.

De landskampioen en de nummer vier van de voorbije jaargang treffen elkaar in de Amsterdam Arena.

Het nieuwe eredivisieseizoen begint op vrijdag 8 augustus met een duel tussen bekerwinnaar PEC Zwolle en FC Utrecht.

Ajax ontvangt tijdens de eerste speelronde Vitesse, PSV gaat op bezoek bij promovendus Willem II en Feyenoord treedt in Den Haag aan tegen ADO.

FC Dordrecht viert zijn rentree in de eredivisie met een duel bij sc Heerenveen. De derde nieuwkomer Excelsior begint het seizoen met een uitwedstrijd tegen NAC Breda.

Klassieker

Op 21 september is de eerste Klassieker tussen Feyenoord en Ajax, in Rotterdam.

De laatste wedstrijden voor de winterstop zijn op zondag 21 december. Op vrijdag 16 januari wordt de competitie hervat met Ajax-FC Groningen. 

Komend seizoen is er één midweekse speelronde, op 3, 4 en 5 februari 2015. De laatste speeldag in de reguliere competitie is op zondag 17 mei. Daarna volgen de play-offs.

Tevreden

"We zijn tevreden met dit programma, waarmee we zoveel als mogelijk tegemoet zijn gekomen aan de wensen van de clubs", aldus manager competitiezaken Gijs de Jong van de KNVB.

Wat betreft de aanvangstijden zijn er twee kleine veranderingen. Op zaterdag begint het eerste duel voortaan om 18.30 uur in plaats van 18.45 uur. Een dag later staat de laatste wedstrijd om 16.45 uur in plaats van 16.30 uur gepland. Dit om tegemoet te komen aan de wensen van televisiezender FOX Sports.

Het definitieve programma presenteert de KNVB op 11 juni, na overleg met de clubs en afgevaardigden van politie en gemeenten.

Programma 1e speelronde:

Vrijdag 8 augustus: PEC Zwolle-FC Utrecht
Zaterdag 9 augustus: sc Heerenveen-FC Dordrecht
Zaterdag 9 augustus: SC Cambuur-FC Twente
Zaterdag 9 augustus: NAC Breda-Excelsior
Zaterdag 9 augustus: Heracles Almelo-AZ
Zondag 10 augustus: ADO Den Haag-Feyenoord
Zondag 10 augustus: Go Ahead Eagles-FC Groningen
Zondag 10 augustus: Ajax-Vitesse
Zondag 10 augustus: Willem II-PSV

Bekijk het volledige concept competitieprogramma