Het Nederlands elftal neemt woensdagavond met een oefenwedstrijd tegen Wales in de Arena afscheid van het thuispubliek. Ruim 50.000 supporters komen naar Amsterdam om Louis van Gaal en zijn spelers uit te zwaaien.

Oranje vliegt donderdag naar Rio de Janeiro, de verblijfplaats van de ploeg op het WK. Daar bereidt de formatie zich alleen nog maar met trainingen voor op de eerste groepswedstrijd van 13 juni tegen wereldkampioen Spanje.

Afgaande op de training van dinsdag krijgt Leroy Fer een kans op het middenveld. Hij vervangt Jonathan De Guzman, die een blessure aan zijn linkerhamstring heeft opgelopen. De overige tien basisspelers begonnen zaterdag ook tegen Ghana. 

Van Gaal schuift Daley Blind door naar het middenveld omdat Wales waarschijnlijk maar met één aanvaller speelt. Daardoor start Oranje met vier verdedigers, vier middenvelders en twee spitsen.

Bij Wales ontbreken de geblesseerde sterspelers Gareth Bale en Aaron Ramsey. Van Gaal vergelijkt Wales met Australië, net als Spanje en Chili tegenstander van Oranje in de groepsfase van het WK.

Overzicht: Oefeninterlands in aanloop naar WK