Donald Sterling is aangeklaagd door een voormalig werknemer. De Los Angeles Clippers-eigenaar zou racistische en seksistische opmerkingen hebben gemaakt naar de vrouw, met wie hij tussen 2005 en 2011 een romance had.

Omdat Maiko Maya King zich verzette tegen de beschimpingen van haar baas, werd ze naar eigen zeggen ontslagen.

Ook voor het feit dat King getrouwd was met een donkere man en daarmee twee kinderen kreeg, nam Sterling haar onder vuur. "Hoe kon je getrouwd zijn met een zwarte man? En waarom zou je zwarte mensen op deze wereld zetten?", zou hij hebben gevraagd.

De advocaat van Sterling noemt de aanklacht belachelijk. "Dit is duidelijk een opportunistische actie", zei Bobby Samini in een reactie.

Schorsing

Sterling werd eerder door de Amerikaanse basketbalbond NBA voor het leven geschorst en beboet voor tweeënhalf miljoen dollar, omdat hij tegen zijn vriendin had gezegd dat zij geen zwarte mensen mee zou moeten nemen naar wedstrijden.

Sterling raakt de Clippers hoe dan ook kwijt. Voormalig Microsoft-topman Steve Ballmer gaat de club voor twee miljard dollar kopen, een recordbedrag voor een NBA-ploeg.

Sterling kocht de Clippers ooit voor twaalf miljoen dollar. Toch is met de verkoop wat Sterling betreft de kous niet af. Hij heeft de NBA aangeklaagd en eist een schadevergoeding van één miljard dollar.