Jong Oranje heeft dinsdagavond in de EK-kwalificatiereeks met 3-1 gewonnen van de generatiegenoten uit Luxemburg.

Luc Castaignos en Quincy Promes (twee keer) verzorgden de productie namens het keurkorps van bondscoach Albert Stuivenberg. Alle doelpunten in De Geusselt vielen in de tweede helft.

Het beloftenelftal trad met een ervaren ploeg aan tegen Luxemburg. Onder anderen Karim Rekik, Marco van Ginkel, Tonny Vilhena, Quincy Promes, Luc Castaignos en Jean-Paul Boëtius stonden aan de aftrap. Ola John en Adam Maher mochten nog invallen in Maastricht.

Vorige week was Jong Oranje mede dankzij een hattrick van uitblinker Promes met 6-1 te sterk voor de Schotse generatiegenoten.

Koploper

Jong Oranje blijft dankzij de overwinning eerste in groep 3 van het kwalificatietoernooi richting het EK onder 21 in Tsjechië. Nederland heeft nu zestien punten uit zes duels en behoudt daardoor een voorsprong van drie punten op naaste belager Jong Slowakije.

De nummers één en de beste nummers twee uit de groepen spelen play-offs om een EK-ticket. In Tsjechië kan vervolgens een ticket worden afgedwongen voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Bekijk de beelden: