Het heeft er alle schijn van dat Clarence Seedorf zijn baan als hoofdtrainer officieel kwijt zal raken bij AC Milan, maar zowel de coach zelf als de spelers vernamen nog niets vanuit de leiding van de club.

"Hij en wij hebben nog niets gehoord", zegt Nigel de Jong. "En ik hoop ook dat hij blijft."

"Je kent het Italiaanse voetbal. Daar wordt politiek bedreven. Maar Clarence heeft het fantastisch gedaan. Hij moest werken met een spelersgroep die niet van hem was."

"En hij heeft in vier maanden toch veel gepresteerd. Hij liet ons beter en aanvallender spelen. Helaas hebben we op één punt na geen Europees voetbal gehaald. Maar nu moet je hem de tijd gunnen. We moeten met hem een doorstart maken."

De Jong droeg onlangs zijn winnende treffer in de stadsderby met Internazionale nog op aan zijn trainer Seedorf. "Dat deed ik omdat ik wist dat hij in een moeilijke positie zat. Ik wilde hem steunen", zegt de middenvelder, die nog één jaar bij AC Milan onder contract staat.

Toekomst

Na het WK gaat De Jong met de leiding van AC Milan praten. "Ik ben 29 jaar en moet een belangrijke beslissing nemen. Of blijven bij AC Milan, of vertrekken naar een andere mooie club. AC Milan is een topclub. Maar ik wil wel weten wat daar volgend seizoen allemaal mogelijk is en met wie het moet gebeuren. Dat lijkt me logisch."