SMEDEREVO - Drie dagen na zijn dubbelslag in de topper tegen Feyenoord (2-0) heeft PSV-spits Mateja Kezman opnieuw twee keer doel getroffen. De Joegoslaaf was productief in de oefeninterland tegen Litouwen (4-1).

Hij maakte het tweede en het derde doelpunt. Ilic en debutant Brnovic brachten de andere doelpunten voor Joegoslavië op hun naam. Duitsland incasseerde in Stuttgart voor 55.000 toeschouwers een pijnlijke nederlaag tegen de 'tweede keus' van Argentinië, 0-1. Kort na de rust maakte Sorin het doelpunt.

Frankrijk gelijk

Wereldkampioen Frankrijk kwam in Parijs voor 80.000 toeschouwers tegen Rusland niet verder dan 0-0. De thuisploeg speelde met vrijwel alle grote namen, maar was in aanvallend opzicht matig op dreef.

Engeland trefzeker

In Liverpool had Engeland tegen Paraguay minder moeite met scoren: 4-0. Owen, Murphy, Vassell en Ayala (eigen doel) brachten de treffers op hun naam.

Voor Owen was het zijn eerste wedstrijd als aanvoerder van het Engelse team. Hij verving de fors geblesseerde Beckham, die woensdag verklaarde dat hij er alles aan gaat doen om toch nog tijdig fit te zijn voor het WK komende zomer in Azië.

Spanje wint in Noord-Ierland

Spanje kwam in Belfast tegen Noord-Ierland ook gemakkelijk tot scoren: 5-0. Raul (twee), Baraja, Puyol en Morientes troffen doel. Finland verloor van Macedonië met 1-0. Voor de thuisploeg scoorde Stravrevski. Ajacied Pasanen werd bij de Finnen in de 84e minuut gewisseld voor Liverpool-aanvoerder Hyypia, oud-speler van Willem II. Litmanen (ex-Ajax) en Kolkka (ex-PSV) speelden in het Finse team een volledige wedstrijd.

WK-deelnemer Polen verloor voor eigen publiek met 1-2 van Roemenië. De voormalige Feyenoorders Dudek en Iwan waren basisspelers in het Poolse team. De huidige Feyenoorder Rzasa viel na de rust in. Bij Roemenië verdedigde Lobont, eigendom van Ajax, het doel. Vorige maand ging Polen tegen Japan ook al onderuit (0-2).

Hongarije was op eigen bodem niet opgewassen tegen Wit-Rusland: -5. Bij de thuisploeg fungeerden de NAC-krachten Babos en Feher als invaller.

Belgen komen niet tot winst

België bleef in Brussel tegen Slowakije op 1-1 steken. Goor opende de score voor de thuisploeg. Janocko herstelde zeven minuten voor tijd het evenwicht uit een vrije trap. In het stadion van Roda JC was Turkije met 2-0 te sterk voor Chili. De doelpunten kwamen op naam van Hakan Sukur en Ilhan. Arbiter was René Temmink.

Het duel tussen Luxemburg en Liechtenstein, met de bekritiseerde Jan Wegereef als scheidsrechter, eindigde in 3-3. Bij de duels Noorwegen - Zweden en Griekenland - Tsjechië vielen geen doelpunten. In de Zweedse ploeg was Allbäck van Heerenveen basisspeler. Diens ploeggenoot Selakovic en Ajacied Ibrahimovic fungeerden als invaller.

Uitslagen Oefenwedstrijden

Portugal - Brazilië 1-1 (0-0)