Rafael Nadal heeft maandag de kwartfinale van Roland Garros bereikt. De Spanjaard treft daarin zijn landgenoot David Ferrer.

Nadal kende in de vierde ronde geen enkele moeite met Dusan Lajovic. De Serviër pakte slechts vier games op het centre court: 6-1, 6-2 en 6-1.

Lajovic is de nummer 83 van de wereld terwijl Nadal de mondiale ranking aanvoert. De man van Mallorca won het toernooi in Parijs acht keer.

De 27-jarige Nadal brak acht keer door de service van Lajovic, die zelf pas een break wist af te dwingen toen Nadal op 5-0 in de derde set voor de wedstrijd serveerde. Meteen daarna werd Lajovic alsnog gebroken en was de partij na ruim anderhalf uur klaar.

Elfde keer

Ferrer, nummer vijf van de plaatsingslijst, ontdeed zich met 6-3, 6-3, 6-7 (5) en 6-1 van de als negentiende gerangschikte Zuid-Afrikaan Kevin Anderson.

De 32-jarige Ferrer staat voor de elfde keer op rij in de kwartfinale van een Grand Slam-toernooi. De man uit Valencia haalde vorig jaar zijn enige eindstrijd, die hij verloor van Nadal.

Ferrer speelde in zijn carrière al 27 keer tegen Nadal en won slechts zesmaal.

Monfils

Ook publiekslieveling Gaël Monfils schaarde zich maandag bij de laatste acht op Roland Garros. De als 23e geplaatste Fransman rekende in de vierde ronde in 'straight sets' af met Guillermo Garcia-Lopez.

De Spanjaard kon Monfils alleen in de derde set bijbenen, maar dat was te laat om nog iets aan de winst voor de thuisspeler te doen: 6-0, 6-2 en 7-5.

Monfils is de enige Franse speler die nog actief is in het enkelspel. Voor een plek in de halve finale neem hij het op tegen Andy Murray.

De als zevende geplaatst Brit had heel wat meer moeite om Fernando Verdasco opzij te zetten. Desondanks versloeg Murray de Spanjaard ook in drie sets: 6-4, 7-5 en 7-6 (3).