Joost Luiten is er ook dit jaar bij op het KLM Open, dat op 8 september in Zandvoort van start gaat.

''Als je een toernooi wint, dan word je geacht het jaar erop terug te komen om je titel te verdedigen'', aldus de Bleiswijker maandag bij de presentatie van het deelnemersveld.

Luiten zegevierde vorig jaar op de Kennemer na een spannend gevecht met de Spanjaard Miguel Angel Jiménez. De veteraan op de Europese Tour heeft zijn deelname ook al toegezegd..

Toernooidirecteur Daan Slooter rekende al op de komst van Luiten. ''Het lag voor de hand dat Joost zou komen, hoewel zijn speelschema tegenwoordig ook wordt bepaald door grote toernooien in Amerika. Toch hebben veel mensen me de afgelopen weken gevraagd: Joost komt toch wel? Nou, hij zal er zijn'', aldus Daan Slooter.

FedEx Cup

Grote namen heeft Slooter nog niet kunnen vastleggen. ''De beste golfers van de wereld willen in diezelfde periode in de FedEx Cup spelen op de Amerikaanse tour. Daar is heel veel geld te verdienen. We zullen pas op het laatste moment toppers kunnen binden.''

De Italiaan Matteo Manassero en de Zweeds Robert Karlsson hebben hun komst bevestigd. De 21-jarige Manassero was in 2010 op 17-jarige leeftijd de jongste winnaar ooit van een toernooi van de Europese Tour.