LISSABON - Portugal en Brazilië hebben woensdagavond een oefeninterland voor het komende WK met een remise afgesloten: 1-1. Pas na rust opende Sergio Conceiçao in Lissabon op aangeven van Luis Figo de score: 1-0. Niet veel later zorgde Ronaldinho voor de gelijkmaker, vanaf de strafschopstip.

Oud-PSV'er Ronaldo begon in de basis bij de Brazilianen. Hij speelde alleen de eerste helft. Bondscoach Luiz Felipe Scolari kon voor het eerst beschikken over de gedroomde aanvalslinie Ronaldinho-Ronaldo-Rivaldo. De combinatie zorgde wel voor gevaar, maar tot doelpunten kwam het nog niet.

De eerste viel in de 60e minuut, op het moment dat bij Brazilië ook Rivaldo net het veld had verlaten. De vreugde was overigens aan de overzijde bij de Portugezen. De voorbereiding van Figo was zeer fraai, het afwerken van Sergio Conceiçao gedegen. Dertien minuten later ging de Portugees Rui Jorge in de fout. Hij beging in het eigen strafschopgebied een overtreding op Edilson, waarna Ronaldinho de strafschop mocht benutten.

In de Spaanse plaats Murcia troffen Zuid-Afrika en Ecuador elkaar voor een oefenwedstrijd. Het duel bleef zonder doelpunten. Ajacied Steven Pienaar had zich wegens een knieblessure afgemeld voor de wedstrijd.

Uitslagen Oefenwedstrijden

Portugal - Brazilië 1-1 (0-0)