Kiki Bertens gaat maandag vroeg op de dag proberen om de eerste Nederlandse vrouw sinds 2007 te worden die de kwartfinales haalt op een Grand Slam-toernooi.

De Wateringse neemt het in de achtste finales op tegen de als 28e geplaatste Andrea Petkovic. Het duel begint om 11.00 uur op Court Philippe Chatrier, het centre court van Roland Garros.

Petkovic haalde al drie keer de kwartfinale van een Grand Slam-toernooi, waarvan in 2011 op Roland Garros. Bertens speelde nooit eerder tegen de Duitse.

De winnaar van de partij tussen Bertens en Petkovic treft bij de laatste acht de als tiende geplaatste Sara Errani of de vier plekken hoger ingeschaalde Jelena Jankovic.

Via kwalificaties

De 22-jarige Bertens is de derde Nederlandse vrouw die er deze eeuw in slaagde zich te scharen bij de laatste zestien op een Grand Slam-toernooi. 

In 2007 kwam Michaëlla Krajicek tot de kwartfinales op Wimbledon. Twee jaar geleden haalde Arantxa Rus de vierde ronde op Roland Garros.

Bertens moest zich dit jaar via de kwalificaties plaatsen voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. Dat deed ze met succes.

In het hoofdschema rekende ze achtereenvolgens af met de Roemeense Alexandra Cadantu, de als 24e geplaatste Russin Anastasia Pavlioetsjenkova en de Spaanse Silvia Soler-Espinosa.

Speelschema en uitslagen Roland Garros