San Antonio Spurs heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van de NBA. De ploeg uit Texas was in de eindstrijd van de Western Conference te sterk voor Oklahoma City Thunder.

De Spurs wonnen het zesde duel in de best-of-seven serie na verlenging met 112-107 en besliste de eindstand op 4-2.

De viervoudig kampioen treft net als vorig jaar Miami Heat in de NBA-finale. Miami was te sterk voor de Indiana Pacers. In 2013 won de Heat uiteindelijk met 4-3.

San Antonio herstelde zich goed van die nederlaag, want de ploeg van sterspelers Tony Parker, Tim Duncan en Manu Ginobili kon dit seizoen in de reguliere competitie de beste cijfers overleggen.

Ook in de play-offs leunde Spurs vooral op de kwaliteiten van deze drie spelers. Tegen de Thunder was Duncan goed voor 19 punten en 15 rebounds. Topscorer was echter Boris Diaw met 26 punten.

Parker verscheen tegen de Thunder na rust niet meer in het veld. De point guard kampte met enkelklachten. Desondanks wist San Antonio te winnen.

Oklahoma maakte in het vierde kwart een achterstand van twaalf punten ongedaan dankzij Kevin Durant en Russell Westbrook. In de verlenging misten ze beiden een driepunter.

Focus

Duncan bezorgde San Antonio de zege door negentien seconden voor het einde van de wedstrijd te scoren. ''Het is ongelooflijk dat we de focus na de hard aangekomen nederlaag van vorig jaar weer hebben'', zei de veteraan na afloop.

De eerste wedstrijd in de NBA-finale tussen de Spurs en de Heat staat donderdag in San Antonio op het programma.