Riccardo Montolivo moet het WK voetbal in Brazilië aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder van Italië viel zaterdag met een zware blessure uit tijdens het oefenduel met Ierland.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Montolivo een scheenbeenbreuk heeft opgelopen.

"Riccardo moet een operatie ondergaan en staat enkele maanden aan de kant'', zo maakte bondsarts Enrico Castellacci kort na de wedstrijd, die in 0-0 eindigde, bekend.

Montolivo botste al na tien minuten op de Ierse verdediger Alex Pearce. Hij probeerde daarna nog verder te spelen, maar dat had weinig zin.

"We zijn allemaal diep bedroefd'', zei bondscoach Cesare Prandelli. "Deze wedstrijd werd overschaduwd door het ongeluk dat Riccardo heeft getroffen. Het is heel moeilijk om over tactische zaken te praten als zoiets gebeurt.''

De speler van AC Milan was niet de enige Italiaanse uitvaller. Ook zijn vervanger Alberto Aquilani verliet het duel vroegtijdig, waarschijnlijk vanwege een hersenschudding.

Italië neemt het in de groepsfase op het WK op tegen Engeland, Uruguay en Costa Rica.

Montes

Ook in het Mexicaanse kamp sloeg zaterdag het noodlot toe. Middenvelder Luis Montes zorgde in de gewonnen oefeninterland tegen Ecuador (3-1) weliswaar voor de openingstreffer, maar liep daarna een zware blessure aan zijn rechterbeen op.

Montes brak het scheen- en kuitbeen bij een ongelukkige botsing met Segundo Castillo, die eveneens kermend van de pijn op de grond bleef liggen. De Mexicaan moet in ieder geval een streep door het WK zetten.

Overzicht: Spelers die het WK missen door een blessure