Kiki Bertens heeft zich zaterdag met overtuigende cijfers geplaatst voor de achtste finales van Roland Garros.

De Wateringse was de Spaanse Silvia Soler-Espinosa in twee sets de baas: 6-2 en 6-1. De partij was binnen een uur voorbij.

Het is de eerste keer dat Bertens de vierde ronde haalt op een Grand Slam-toernooi. Haar plek in de derde ronde in Parijs was al een primeur. In 2012 en 2013 werd Bertens in de eerste ronde van het graveltoernooi uitgeschakeld.

In de volgende ronde neemt Bertens het op tegen de Andrea Petkovic. De Duitse, als 28e geplaatst, versloeg Kristina Mladenovic uit Frankrijk in drie sets: 6-4, 4-6 en 6-4. Petkovic heeft drie WTA-titels op haar naam staan.

Derde Nederlandse

Bertens rekende eerder af met de Roemeense Alexandra Cadantu en de Russin Anastasia Pavlioetsjenkova. In de derde ronde tegen Soler Espinoza had Bertens van begin af aan het initiatief.

De Nederlandse nummer 148 van de wereld pakte overtuigend de eerste set, waarna Solero-Espinosa, die 85e staat, in de tweede set te maken kreeg met fysieke problemen. De zege van Bertens kwam niet meer in gevaar.

De 22-jarige Bertens is de derde Nederlandse vrouw die er deze eeuw in slaagt zich scharen bij de laatste zestien op een Grand Slam-toernooi. In 2007 kwam Michaëlla Krajicek tot de kwartfinales op Wimbledon. Twee jaar geleden haalde Arantxa Rus de vierde ronde op Roland Garros.

Bertens: 'Dit is een droom'Bekijk het speelschema en alle uitslagen