Chili heeft vrijdag het oefenduel met Egypte ter voorbereiding op het WK met 3-2 gewonnen.

De tegenstander van Nederland in de groepsfase dankte de zege vooral aan Alexis Sanchez. De aanvaller van FC Barcelona verzorgde bij alle drie de treffers voor de Chilenen de assist.

Chili kwam tegen Egypte met 2-0 achter door doelpunten van Mohamed Salah en Khaled Kamar in de eerste helft. Maar daarna nam Sanchez het heft in handen en boog de achterstand om in een overwinning.

De vleugelspeler was de aangever bij alle drie de doelpunten van Chili. Marcelo Diaz en Eduardo Vargas (2x) waren de doelpuntenmakers.

De Chilenen oefenen woensdag nog tegen Noord-Ierland. Op 13 juni speelt de ploeg de eerste wedstrijd van het WK tegen Australië. De ontmoeting met Oranje in Brazilië is op 23 juni.

Uruguay

Uruguay boekte zonder de geblesseerde Luis Suarez een kleine overwinning op Noord-Ierland. In de oefenwedstrijd met het oog op het WK zegevierde de ploeg in Montevideo met 1-0.

Het enige doelpunt kwam op naam van Christian Stuani. Hij scoorde in de 61e minuut.

Suarez herstelt van een knieoperatie die hij op 22 mei onderging. Bondscoach Oscar Tabarez heeft uiterlijk tot maandag de tijd zijn definitieve selectie voor het WK bekend te maken.

De kans dat Suarez daarbij is, wordt geschat op 50-50. In de aanloop naar de wereldtitelstrijd oefent Uruguay woensdag nog tegen Slovenië.

Bosnië

Bosnië was in een oefenduel te sterk voor Ivoorkust. De Bosniërs wonnen in St. Louis met 2-1. Beide landen maken half juni hun opwachting bij het WK.

Aanvaller Edin Dzeko was op dreef voor Bosnië. Door zijn doelpunten in de 17e en 53e minuut bracht hij zijn land op een 2-0 voorsprong. Sterspeler Didier Drogba van Ivoorkust zorgde in de laatste minuut voor de 2-1, maar de Afrikanen konden een nederlaag niet afwenden. 

Voor Drogba was het zijn 100e interland en maakte daarin zijn 64e treffer.

Overzicht: Oefeninterlands in aanloop naar WK