Nigel de Jong denkt dat Robin van Persie met zijn doelpunten een belangrijke rol kan spelen voor Oranje op het WK. 

"Hij blijft aan de lopende band scoren, fit of niet fit. Als hij weer is opgelapt, scoort hij, dat is een grote kwaliteit", aldus De Jong tegen NU.nl.

"Robin is als aanvoerder ook het boegbeeld van het Nederlands elftal. En terecht. Hij kan dat speciale geven aan een elftal, die extra waarde. Een heerlijke speler om in je elftal te hebben, je kan altijd de bal bij hem kwijt. Hij is intelligent, wacht z'n momenten goed af, het is echt een rasvoetballer."

De middenvelder van AC Milan kent de spits van Manchester United al jaren. Op jonge leeftijd stonden ze al tegenover elkaar als jeugdspelers van Ajax en Feyenoord.

"Robin is een bluffer, net als ik. En dat terwijl hij niet eens uit Amsterdam komt. Hij nam die bluf van de straat altijd mee naar het veld en dat doet hij nog steeds. Dat is mooi om te zien. Dat gevoel van: kom maar op. Daarom kunnen we het ook zo goed met elkaar vinden."

Lees het Profiel van Robin van Persie op NUweekend. Naast Nigel de Jong komen ook oud-ploeggenoten Pierre van Hooijdonk en Rory de Groot over hem aan het woord.