Carles Puyol zet een punt achter zijn spelersloopbaan en wordt assistent van technisch directeur Andoni Zubizarreta bij FC Barcelona.

Dat melden de Catalanen vrijdag op de clubsite.

De 36-jarige aanvoerder kreeg onlangs een groots afscheid bij de Catalanen waarvoor hij in 1999 zijn debuut maakte en blijft nu in een andere functie behouden voor de club.

"Ik wil Barcelona bedanken voor alles wat het mij gegeven heeft in het verleden en voor de kans die zich nu voordoet", toont Puyol zich erkentelijk. "Ik ga mijn uiterste best doen en hoop vooral veel te leren."

"Als voetballer heb ik het altijd zo goed mogelijk willen doen en dat ga ik nu ook proberen. Ik heb nu wat tijd nodig om te rusten en mijn knie te laten behandelen, maar ik kijk er erg naar uit. Ik verheug me bijzonder op dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven." 

De clubicoon kondigde in maart zijn vertrek aan bij de club die hij als speler vijftien jaar diende. De 100-voudig international van Spanje twijfelde vervolgens of hij zijn loopbaan ergens anders voort zou zetten, maar heeft er nu toch voor gekozen om Barcelona trouw te blijven.