Kiki Bertens is donderdag doorgedrongen tot de derde ronde van Roland Garros. De Wateringse profiteerde van de opgave van haar opponente Anastasia Pavlioetsjenkova.

De Russin staakte de strijd nadat ze meerdere blessurebehandelingen had ondergaan, terwijl Bertens leidde: 5-7, 6-4, 3-0.

De 22-jarige Bertens reikte nog nooit verder dan de eerste ronde in Parijs en stond voor een zware opgave tegen de als 24e geplaatste Russin.

Toch kon de Nederlandse goed meekomen met Pavlioetsjenkova, ondanks een bijzonder hoog aantal onnodige fouten in de eerste set. Bertens plaatste één break, maar haar service werd ook twee keer gebroken door haar Russische opponente: 7-5.

Blessure

In het tweede bedrijf gaven beide speelsters aanvankelijk niets weg in hun eigen servicegames. Bij een stand van 5-4 voor Bertens liet de Russin zich enige tijd behandelen, waarna de Nederlandse nummer 148 van de wereld de set naar zich toe trok.

Na opnieuw een behandeling bij Pavlioetsjenkova kon de partij hervat worden. Bertens behield haar eerste opslagbeurt en ging ook direct door die van de duidelijk gekwetste Russin heen, waarna ze eenvoudig uitliep naar 3-0. Bij die stand besloot de mondiale nummer 25 de strijd te staken.

Bertens stuit in de derde ronde op de Spaanse Silvia Soler-Espinosa (85), die zich in twee sets ontdeed van de Belgische Yanina Wickmayer.

Bekijk het speelschema en alle uitslagen

Bertens: 'Raak ze laatste dagen minder dan in kwalificaties'