Indiana Pacers mag hoop blijven houden op de NBA-titel. De ploeg uit Indianapolis won woensdag op eigen veld met 93-90 van Miami Heat in de finale van de Eastern Conference.

Daarmee brachten de Pacers de stand in de halve finale (best-of-seven-series) terug tot 3-2, nog wel in het voordeel van de Heat.

Paul George was bij de Pacers onbetwist de man van de wedstrijd. Hij tekende voor maar liefst 37 punten, waarvan hij er 31 pas in de tweede helft maakte. Bij Heat kon LeBron James dit keer niet overtuigen. De sterspeler van de ploeg uit Florida, die in 2012 en 2013 de NBA-titel won, kon maar zeven punten bijdragen aan de score van Heat.

"We hebben goed gespeeld", stelt George. "We stonden met de rug tegen de muur en dit was alles wat we konden doen. Bij verlies hadden we naar huis gekund." Titelhouder Miami mag vrijdag in eigen huis opnieuw proberen de klus af te maken. 

Finale

De eerste die vier wedstrijden wint, speelt de finale van de NBA tegen de winnaar van de Western Conference. Daarin staan Oklahoma City Thunder en San Antonio Spurs na vier duels op gelijke hoogte: 2-2. 

Als Miami de Conference-titel wint dan staat de ploeg voor het vierde jaar op rij in de finale van de NBA. Alleen Los Angeles Lakers en Boston Celtics lukte dat eerder.