Voormalig topcoureur Niki Lauda gaat hoogstpersoonlijk de ruzie tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton de wereld uit helpen.

Voor de Grand Prix van Canada is het conflict tussen de twee Mercedes-coureurs de wereld uit, belooft de Oostenrijker, adviseur bij het Formule 1-team.

Lauda richt zich vooral op Hamilton, zegt hij tegen de BBC. ''Ik spreek met hem en ik garandeer dat het daarna is opgelost'', aldus de drievoudige wereldkampioen Formule 1.

De Brit is boos omdat zijn teamgenoot in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco opzettelijk een remfout zou hebben gemaakt. Daardoor was Hamilton in zijn snelle ronde door gele vlaggen kansloos voor pole position.

Rosberg won door zijn eerste startplek de race in het Franse prinsendom, waar het traditioneel lastig inhalen is op het stratencircuit. De Duitser nam daardoor de WK-leiding over van Hamilton.

De nu 65-jarige Lauda behaalde in de jaren zeventig en tachtig drie wereldtitels. Hij stond ook bekend om zijn keiharde rivaliteit met James Hunt, al was de Brit geen teamgenoot.