PSV heeft het mislopen van de overgang van Tim Matavz naar de Russische club Rubin Kazan voorgelegd aan de wereldvoetbalbond FIFA.

PSV eist schadeloosstelling van Rubin, omdat de club vindt dat er al een rechtsgeldige overeenkomst over de transfer was gesloten.

De transfersom die destijds werd besproken zou naar verluidt 8 miljoen euro zijn. De woordvoerder van PSV wilde dat bedrag niet bevestigen. Matavz zou in de winterstop de overstap maken naar de Russische club, maar Rubin zag daar op het laatste moment vanaf omdat de Sloveen knieproblemen zou hebben.

PSV probeerde eerder met Rubin zelf al een oplossing voor het 'probleem' te vinden. De clubs kwamen er echter niet uit. Vervolgens werd een bemiddelingsprocedure gestart via de overkoepelende organisatie van Europese clubs ECA.

Lange adem

De Russische club wilde daar niet aan meewerken en dus koos PSV ervoor om naar de zogeheten Players' Status Committee van de FIFA te stappen.

Het kan volgens de zegsman van de Eindhovenaren nog wel even duren voor er een uitkomst in de zaak is. ''Dit is meestal een kwestie van de lange adem'', aldus de woordvoerder. Hij wilde geen voorspelling doen voor wanneer PSV uitsluitsel denkt te krijgen.

Matavz heeft zelf ook een zaak aangespannen tegen Rubin.