Volgens Italiaanse media is Clarence Seedorf (38) vier maanden na zijn aanstelling al weer ontslagen als trainer van AC Milan.

De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport bericht dat de Nederlander wordt opgevolgd door oud-spits Filippo Inzaghi, met wie Seedorf jarenlang samenspeelde bij de club.

Er werd al langer gespeculeerd over het ontslag van Seedorf, die in januari de vanwege tegenvallende resultaten ontslagen Massimiliano Allegri opvolgde.

Clubeigenaar Silvio Berlusconi uitte eerder deze maand al kritiek op het spel van AC Milan en zei de positie van Seedorf na de competitie te zullen evalueren met het bestuur.

Crisisoverleg

Maandagavond voerden Berlusconi en directeur Adriano Galliani crisisoverleg, waarbij Inzaghi als nieuwe trainer zou zijn aangesteld. De 40-jarige Italiaan sloot twee jaar geleden zijn loopbaan bij AC Milan af. Hij droeg elf jaar lang het shirt van de 'Rossoneri'.

Ook Seedorf vertrok in 2012 als speler bij Milan. Hij speelde anderhalf jaar bij Botafogo in Brazilië, totdat AC Milan hem zijn eerste baan als trainer aanbood.

Onder de 87-voudig international ging het niet heel veel beter dan in de laatste maanden van Allegri in San Siro. AC Milan eindigde als achtste in de Serie A, waardoor de ploeg Europees voetbal misloopt. In de Champions League verloren Seedorf en AC Milan in de achtste finales van Atletico Madrid.

Seedorf heeft in Milaan nog een contract tot medio 2016. Volgens de Gazzetta moet AC Milan hem een afkoopsom van ongeveer tien miljoen euro betalen.