De Nederlandse sprintploeg is er zondag tijdens de WK estafette in Nassau (de hoofdstad van de Bahama's) niet in geslaagd de finale te bereiken van de 4x100 meter.

Het viertal Giovanni Codrington, Churandy Martina, Jorén Tromp en Hensley Paulina eindigde in de eerste serie als vijfde in 38,52 seconden, wel de beste tijd dit seizoen.

Oranje kon Groot-Brittannië, eerste in 37,93, en Trinidad en Tobago (38,09) tot de derde wissel aardig partij bieden. Ook Japan en Cuba finishten eerder.

De finale werd zoals verwacht gewonnen door Jamaica (met Yohan Blake, Nickel Ashmeade, Julian Forte en Nesta Carter) in 37,77 seconden. Trinidad en Tobago werd tweede (38,04) voor Groot-Brittannië (38,19).

"Na de wereldtitel en het olympisch goud wilden we bevestigen dat we de beste van de wereld zijn'', zei Blake na afloop. "Het voelt geweldig om weer kampioen te worden. Ik ben weer helemaal terug op de goede weg.'' Usain Bolt ontbrak bij Jamaica.

B-finale

De Amerikanen werden in de derde heat gediskwalificeerd, evenals de atleten van het gastland.

Nederland liep de B-finale, maar haalde daarin de finish niet. Na een botsing met Polen kwam Tromp niet meer bij slotloper Paulina.