Met een emotionele wedstrijd in Sittard hebben fans, vrienden en oud-collega's een eerbetoon gebracht aan de ernstig zieke oud-topvoetballer Fernando Ricksen.

Team Fernando Ricksen versloeg Fortuna Sittard met 5-2.

De 37-jarige Ricksen, bij wie vorig jaar de neurologische spierziekte ALS werd geconstateerd, viel zelf in de slotminuten ook nog in.

In tranen betrad de oud-international het veld terwijl de fans zijn naam scandeerden en zijn teamgenoten hem omhelsden. Vanaf de strafschopstip mocht hij vervolgens zelf de 4-2 maken. Na afloop ging Ricksen op de schouders.

Aan de wedstrijd deden tal van oud-teamgenoten mee van Ricksen, die uitkwam voor Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg.

Onder anderen Ronald de Boer, Oscar Moens, Mark van Bommel, Nordin Wooter, Giovanni van Bronckhorst, Ronald Waterreus, Roy Makaay, Shota Arveladze, Denny Landzaat, Nacho Novo en Fernando Ricksens broer Pedro verschenen binnen de lijnen namens Team Ricksen.

De Spanjaard Novo, die bij de Rangers met Ricksen speelde, zorgde met een lob van veertig meter voor het mooiste doelpunt van de avond. 

Na afloop maakte Fortuna een mooi gebaar door Vak Noord te vernoemen naar Ricksen: de Fernando Ricksen Tribune.