Paul Verhaegh heeft zondag beide trainingen van het Nederlands elftal overgeslagen.

De rechtsback liep zaterdag een lichte blessure op tijdens een oefensessie van Oranje in Lagos.

Verhaegh heeft de banden van zijn rechterenkel licht verrekt. De verwachting is dat hij snel weer aansluit bij de groepstraining.

Bondscoach Louis van Gaal stond zondag twee keer met zijn spelers op het veld. Daryl Janmaat, Daley Blind, Terence Kongolo en Nigel de Jong mochten een groot deel van de eerste training overslaan. Ze waren zondagavond wel van de partij. 

De bondscoach oefent in Portugal waar mogelijk met vaste ploegen. Jasper Cillessen, Janmaat, Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Patrick van Aanholt, De Jong, Blind, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie krijgen vaak de gelegenheid om met elkaar aan het nieuwe spelsysteem van vijf verdedigers en twee aanvallers te wennen.

Ghana

Het is heel goed mogelijk dat zij zaterdag de basisformatie voor de oefeninterland tegen Ghana in De Kuip vormen.

Uiterlijk twee dagen later moet Van Gaal zijn definitieve WK-selectie van twintig veldspelers en drie doelmannen bij de FIFA inleveren. Voor het vertrek naar Rio de Janeiro oefent Oranje daarna alleen nog tegen Wales (4 juni).

Oranje kreeg zondagochtend voor de training onverwachts bezoek van enkele dopingcontroleurs van de FIFA. De spelers moesten urine en bloed afstaan.

Dergelijke controles zijn normaal in de aanloop naar een grote eindronde. Het is de bedoeling dat alle deelnemers aan het WK in Brazilië aan de beurt komen.

Hoe ziet de WK-voorbereiding van Oranje eruit?