Roger Federer en Serena Williams zijn zondag doorgedrongen tot de tweede ronde op Roland Garros.

De Amerikaanse zette de Française Alize Lim overtuigend opzij in de eerste ronde: 6-2 en 6-1.

Lim, de nummer 135 van de wereld, was simpelweg een maatje te klein voor Williams.

De Amerikaanse maakte bijna geen fouten en toonde zich in zo'n beetje elke rally de meerdere van de Française.

Williams zegevierde twee keer op Roland Garros: vorig jaar en in 2002. In de tweede ronde duelleert ze met de Amerikaanse Grace Min of de Spaanse Garbine Muquruza.

Trainingspartner

Lim is een trainingspartner van Williams. "Ik heb mezelf steeds voorgehouden dat ze niet van een andere planeet komt. Ik dacht alleen maar: als ik goed blijf bewegen en als ik de bal goed raak, dan hoef ik niet bang te zijn dat ik met twee keer 6-0 verlies.''

Ondanks al haar ervaring en successen onthulde Williams na afloop dat ze enorm veel last had van zenuwen. "De hele wedstrijd lukte het maar niet om er echt over heen te komen. Ik was echt heel, heel, heel erg nerveus. Dat gevoel had ik ook vorig jaar voor de finale van de US Open."

Radwanska

Eerder op de dag plaatste Agnieszka Radwanska zich al zeer eenvoudig voor de tweede ronde.

De nummer drie van de plaatsingslijst werd alleen in de eerste set enigszins op de proef gesteld door de Chinese Shuai Zhang: 6-3 en 6-0.

In de volgende ronde treedt de Poolse aan tegen de winnares van het duel tussen Mathilde Johansson uit Frankrijk en Karolina Pliskova uit Tsjechië.

Radwanska's beste prestatie in Parijs is de kwartfinale, die ze in 2013 haalde.

Venus Williams liet ook geen steek vallen. De routinier ontdeed zich in twee sets van de 17-jarige Zwitserse Belinda Bencic: 6-4 en 6-1. Anna Schmiedlova uit Slowakije is de volgende opponente van Venus Williams.