Adam Maher leek een jaar geleden hard op weg naar het WK in Brazilië, maar na een teleurstellend seizoen bij PSV maakt hij zich met Jong Oranje op voor de EK-kwalificatieduels met Schotland en Luxemburg. De middenvelder (20) beseft dat hij het zelf heeft laten liggen.

"Ik voel me fris en het is lekker dat ik het seizoen af kan sluiten bij Jong Oranje. Maar natuurlijk denk ik nog weleens: ik had ook naar het WK gekund", zegt Maher in een interview met NU.nl.

"De kans was er, ik heb lang de hoop gehad dat ik het WK ging halen. Maar na zo'n teleurstellend seizoen moet ik ook reëel zijn. Ik heb in mijn eerste jaar bij PSV gewoon niet kunnen brengen wat ik had willen brengen."

Maher verruilde afgelopen zomer AZ voor PSV, maar wist in Eindhoven niet te overtuigen en belandde zelfs op de bank. Het kostte hem ook zijn plek bij Oranje, waar hij vorig seizoen centraal op het middenveld een concurrent was van Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart.

Verwijten

"Ik denk dat ik in nog steeds een concurrent kan zijn van dat soort spelers, zoals ik in mijn AZ-tijd was. Maar de flow die ik bij AZ had, heb ik bij PSV nog niet gehad. Dat mag ik ook mezelf verwijten. Ik heb het zelf laten liggen, waardoor ik nu het WK op televisie moet volgen."

"En natuurlijk ga ik kijken. Ik ben een liefhebber, ik wil zien hoe mijn land het doet. Verder wordt het na de kwalificatieduels met Jong Oranje vooral rust nemen en dan focussen op volgend jaar."

"Dan wil ik er wel staan. Ik wil een andere Adam Maher laten zien volgend seizoen. Mijn eerste jaar bij PSV is een leerjaar geworden. Ik heb veel geleerd en dat neem ik mee naar volgend seizoen. Die ervaring pakt niemand mij nog af."

Lees het volledige interview waarin Maher terugkijkt op zijn eerste jaar in Eindhoven.