Gareth Bale kon zaterdag na afloop van de zege van Real Madrid in de finale van de Champions League tegen Atletico Madrid (4-1) zijn geluk niet op. De aanvaller leefde naar eigen zeggen voor even in een droomwereld.

"Hier droomt iedere voetballer van", aldus Bale, die in de verlenging de 2-1 maakte. "Groter wordt het niet in het clubvoetbal. Het moment dat je die beker omhoog houdt is met geen pen te beschrijven. Het is iets dat ik nooit zal vergeten."

Bale kreeg in de reguliere speeltijd tot drie keer toe de kans om te scoren, maar faalde telkens in de afwerking. De voor maar liefst honderd miljoen euro van Tottenham Hotspur overgekomen rechtsbuiten raakte daardoor niet echt in paniek.

"Ik heb geleerd van eerdere ervaringen om door te gaan, de kansen die je hebt gemist vergeten en blijven volhouden", aldus Bale, die in de 110e minuut de bal wel langs doelman Thibout Courtois wist te koppen.

"Gelukkig maakte ik de beslissende goal. Het was geweldig om de bal in het doel te zien gaan."

Ronaldo

Door de zege op Atletico mag de 'Koninklijke' zich voor de tiende keer in de historie winnaar van het belangrijkste Europese bekertoernooi noemen. Het winnen van de Champions League was ook het grote doel voor Bale's ploeggenoot Cristiano Ronaldo toen hij in 2009 van Manchester United naar Real Madrid verhuisde.

"De Champions League winnen. Al die tijd ging het om dit moment, om deze beker'', aldus Ronaldo. "Eindelijk hebben we 'La Décima' binnen. Dat we onderweg ook heel wat records hebben gebroken, maakt het alleen maar mooier.''

Ronaldo (29) maakte dit seizoen maar liefst zeventien doelpunten in de Champions League, een dikke verbetering van het record van José Altafini (1963) en Lionel Messi (2012) die er veertien maakten in één voetbaljaar.

De Portugees scoorde tegen Atlético uit een strafschop de 4-1, maar was verder vrij onzichtbaar. Ronaldo wordt naar eigen zeggen nog steeds gehinderd door hamstringklachten.

"Ik wilde per se spelen, als was ik niet honderd procent. Het was een risico, maar wel eentje die de moeite waard was. Wij hebben de Champions League namelijk binnen.''

Casillas

Doelman Iker Casillas was duidelijk over het belang van de prijs. "Deze trofee is nog belangrijker dan de wereldtitel met Spanje uit 2010."

De 33-jarige aanvoerder van Real Madrid was er al bij toen zijn club in 2000 en 2002 de Europese troon besteeg.

"Het is lang geleden dat we de Champions League hebben gewonnen. Dit is 'La Décima', nummer 10, een rond getal. Dit is perfect.''

Ancelotti: 'We hebben geleden'

Ramos: 'Eindelijk historie geschreven'