Wilco Kelderman hield zich zaterdag goed staande tussen de favorieten in de veertiende etappe van de Giro.

De kopman van Belkin kwam als achttiende over de streep en bleef daarmee onder meer roze truidrager Rigoberto Uran en diens concurrent Cadel Evans voor.

"Het ging vandaag weer heel lekker", aldus Kelderman. "Het was een lastige etappe met veel steile klimmen, maar ik kon opnieuw met de beste renners mee en dat geeft me echt veel vertrouwen."

Kelderman, die in het klassement nog altijd vijfde staat op ruim tweeënhalve minuut van leider Uran, had het op een gegeven moment zwaar in de bergachtige etappe van Agliè naar Oropa.

"Op de laatste berg spatte de koers open. Toen Domenico Pozzovivo en Nairo Quintana aanvielen, kon ik net niet mee. Ik bleef de hele tijd op twintig meter hangen en dat kostte veel energie."

Trots

Toch overheerst een positief gevoel bij de 23-jarige Nederlander. "Ik denk dat ik een superetappe heb gereden. Ik ben ook heel trots op de ploeg."

"De jongens hebben me fantastisch geholpen. Ik werd goed afgezet voor de klimmetjes en heb altijd iemand bij me gehad. Je kan zien dat iedereen veel moraal heeft."

Seingever in coma na aanrijding in Giro | Timmer: 'Kreeg kippenvel van alle fans' | Bekijk de klassementen