Bauke Mollema heeft zaterdag de vierde etappe van de Ronde van Noorwegen gewonnen. De renner van Belkin verschalkte in de sprint van de rit naar Lillehammer de Deen Jesper Hansen.

Lars Petter Nordhaug, ploeggenoot van Mollema, eindigde als derde door op zes seconden achterstand de sprint van een achtervolgende groep te winnen.

Daarin zat ook klassementsleider Marc de Maar. Die blijft leider, al is de marge met Mollema geslonken tot zes seconden.

''Fantastisch'', jubelde de Groninger op de website van Belkin. ''Ik ben heel blij om hier te winnen. Dit is een heel mooie wedstrijd.''

Mollema weet dat het lastig wordt om in de relatief vlakke slotrit naar Hönefoss De Maar nog uit de leiderstrui te rijden. ''Het wordt niet eenvoudig om hem te passeren. Marc los je niet zomaar. Het is ook even afwachten hoe lastig het parcours precies is.''

Het is de tweede ritzege voor Belkin in Noorwegen. Vrijdag won de Belg Sep Vanmarcke de derde etappe. De Ronde van Noorwegen eindigt zondag met een rit naar Hönefoss.