Rigoberto Uran heeft zijn roze trui zaterdag in de veertiende etappe met succes verdedigd. De Omega Pharma-QuickStep-renner moest tijd toegeven op zijn concurrenten, maar blijft de leider in het algemeen klassement. Enrico Battaglin won de rit.

De Italiaan was in de eindsprint van een 164 kilometer lange zware bergrit naar Oropa zijn landgenoot Dario Cataldo nipt te snel af. De Colombiaan Jarlinson Pantano werd derde.

Albert Timmer was de beste Nederlander. Hij eindigde als zesde. 

Van de klassementsrenners deed Nairo Quintana de beste zaken. De Colombiaan eindigde op ruim 2,5 minuut van Battaglin als vijftiende, maar pakte wel 24 seconden terug op rozetruidrager Uran. De renner van Movistar klom naar de zesde plek in het algemeen klassement.

Quintana staat nog wel steeds achter Wilco Kelderman. De Nederlandse kopman van Belkin hield zich goed staande tussen de favorieten en eindigde voor onder meer Uran en Cadel Evans. 

De Australiër reed in de slotmeters nog weg bij Uran en finishte vijf seconden eerder dan de Colombiaan.  Het verschil tussen de twee bedraagt nu nog 32 seconden. Uran mocht zijn ploeggenoot Wout Poels danken dat het verschil beperkt bleef.

Rafal Majka staat op ruim een minuut achterstand van Evans derde. Domenico Pozzovivo is de nummer vier van het algemeen klassement. Poels blijft daarin achtste.

Timmer

Timmer leek in de veertiende rit lange tijd op weg naar de dagzege. De renner van Giant-Shimano reed op de laatste klim van de dag (eerste categorie) alleen voorop, maar werd in de slotkilometers achterhaald door Cataldo en Pantano.

De Italiaan en Colombiaan leken samen om de winst te gaan strijden, maar enkele meters voor de eindstreep passeerde Battaglin zijn landgenoot Cataldo.

Timmer: 'Kreeg kippenvel van alle fans'

Seingever in coma na aanrijding in Giro

Bekijk de klassementen