Zeilster Marit Bouwmeester heeft zaterdag bij de Delta Lloyd Regatta de gouden medaille veroverd in de klasse Laser Radial. 

De Nederlandse verdedigde in de laatste race met succes haar koppositie. Ze eindigde voor de Belgische Evi van Acker en de Japanse Manami Doi.

Nicholas Heiner ging in de Laser ook als koploper de afsluitende medalrace in, maar hij werd tiende en zakte terug naar de tweede plaats.

De winst was voor de Nieuw-Zeelander Sam Meech. Rutger van Schaardenburg finishte als vierde.

Postma

Pieter-Jan Postma slaagde er op de slotdag in Medemblik niet in het goud in de Finn-klasse veilig te stellen. De geroutineerde Friese zeiler kreeg in de medalrace de 19-jarige Phillip Kasüske niet te pakken. 

Door de winst in de slotwedstrijd die dubbel telt, kwam de jonge Duitser uit op 14 punten, 2 meer dan de Nederlandse favoriet. Deze gleed als tweede door de finishlijn.

Van Rijsselberghe

In de RS-X slaagde Dorian van Rijsselberghe er niet in op het podium te komen. De olympisch kampioen werd vierde.

De winst was voor de Pool Pawel Tarnowski. Bij de vrouwen werd Lilian de Geus ook vierde in deze klasse. Zofia Klepacka uit Polen won.

Broekhuizen/Jongens

Michelle Broekhuizen en Marieke Jongens domineerden in de 470-klasse. Het Nederlandse duo, dat de eerste vier wedstrijden won, finishte op de slotdag van de Regatta weliswaar als vierde in de medalrace (dubbele punten), maar kon zich dat gemakkelijk permitteren.

De Zwitserse vrouwen Linda Fahrni en Maja Siegenthaler eindigden als tweede vóór de Britsen Anna Burnet en Flora Stewart, die zaterdag zegevierden en daarmee Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen het brons afpakten.