Diego Costa en Arda Turan hebben twee dagen voor de finale van de Champions League de training bij Atlético Madrid hervat.

De kans is daardoor weer wat groter geworden dat de twee gezichtsbepalende spelers in het elftal van Diego Simeone zaterdag kunnen spelen tegen Real Madrid.

Zowel spits Diego Costa (hamstring) als middenvelder Turan (heup) viel vorige week zaterdag geblesseerd uit tijdens de cruciale competitiewedstrijd tegen Barcelona (1-1), waarin Atletico de Spaanse titel pakte.

Het duo deed donderdag weer mee aan de training, die grotendeels achter gesloten deuren werd afgewerkt. Na de warming-up gingen Diego Costa en Turan al voorzichtig met de bal aan de slag.

De selectie van trainer Simeone vliegt vrijdag naar Lissabon, waar nog een keer zal worden getraind in het Estadio da Luz. Dan moet blijken of Atletico in de finale kan beschikken over het tweetal.

Diego Costa is met acht doelpunten de topscorer van zijn ploeg in de Champions League. Turan maakte er ook al vier.

Ronaldo

Bij Real Madrid ontbreekt in elk geval de geschorste middenvelder Xabi Alonso. Het meespelen van Karim Benzema en vooral Pepe is nog twijfelachtig.

Cristiano Ronaldo, met 16 doelpunten nu al de meest productieve speler ooit in één Champions League-seizoen, kan ondanks de naweeën van een hamstringblessure gewoon spelen.