Luis Suarez is donderdag met succes geopereerd aan zijn knie. Tijdens de ingreep is schade aan de meniscus hersteld. De aanvaller staat naar verwachting twee tot drie weken aan de kant, waardoor hij op tijd fit zou kunnen zijn voor het WK.

Voor Uruguay betekent het meespelen van Suarez een hele opluchting. Eerder op de dag werd er nog rekening mee gehouden dat hij vier tot zes weken zou zijn uitgeschakeld.

"Het is niet uitgesloten dat hij deelneemt aan het WK'', nuanceert de medische staf in een verklaring. De voetbalbond van de tweevoudig wereldkampioen meldt verder dat behalve de meniscus niets is beschadigd in de knie.

De oud-Ajacied was dit seizoen in bloedvorm bij Liverpool en moet in Brazilië een voorhoede vormen met Edinson Cavani en Diego Forlan.

Het Zuid-Amerikaanse land speelt op 14 juni zijn eerste WK-wedstrijd tegen Costa Rica. Engeland en Italië zijn de andere tegenstanders in de groep. 

De aanvaller werd uitgeroepen tot speler van het jaar in Engeland. Hij scoorde 31 keer in 33 optredens in de Premier League.

'Deelname Suarez aan WK in gevaar door knieblessure'