De Indiana Pacers hebben zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Eastern Conference in de NBA.

De nummer één van de reguliere competitie zegevierde met 90-83 tegen de Washington Wizards en bepaalde de eindstand in de best-of-seven serie op 4-2.

Met ruim acht minuten te spelen stonden de Wizards nog met 74-73 voor. De thuisploeg maakte daarna gedurende vijf minuten geen punt meer en zag Indiana wel veelvuldig tot scoren komen.

David West noteerde 29 punten namens de Pacers. Lance Stephenson voegde daar zeventien punten en acht rebounds aan toe. Marcin Gortat kwam tot negentien punten voor de Wizards.

In de eindstrijd van de Eastern Conference stuit Indiana op de Miami Heat, die zich plaatsten door de Brooklyn Nets uit te schakelen.

Vorig jaar troffen beide clubs elkaar eveneens in de finale en toen triomfeerden de Heat met 4-3.

Thunder

De Oklahoma City Thunder kwalificeerden zich voor de eindstrijd in de Western Conference. Dat gebeurde ten koste van de Los Angeles Clippers, die donderdag met 104-98 verloren en in de serie op een fatale 4-2 achterstand werden gezet.

Thunder herstelde zich van een moeizaam begin; op een bepaald moment stonden de Clippers met zestien punten voor.

Met 39 punten was Kevin Durant het meest productief bij Oklahoma. Russell Westbrook kwam traag op gang, maar finishte toch op negentien punten en twaalf assists. Bij de Clippers was Chris Paul op dreef met 25 punten.

Thunder treedt in de finale van de Western Conference in het strijdperk met de San Antonio Spurs, die woensdag zorgden voor de eliminatie van de Portland Trail Blazers.