De internationale autosportfederatie FIA heeft een aantal geluidsexperts in de arm genomen om er zeker van te zijn dat de pogingen om het oude Formule 1-geluid terug te laten keren succesvol zijn.

Door het overschakelen op de V6-turbomotor is het geluid van de auto's drastisch afgenomen, wat op veel verzet van de liefhebbers stuit.

Mercedes test woensdag in Barcelona een speciale uitlaat om tegemoet te komen aan de wens van de fans die meer volume eisen.

De FIA is benieuwd naar het resultaat van de test, maar houdt ook andere opties open. "We doen een beroep op een groep akoestische engineers voor metingen van het geluid met de huidige uitlaat en het geluid met alternatieve oplossingen", zo meldt een woordvoerder van de internationale autosportfederatie aan Autosport.com.

Zelfs als de test van Mercedes succesvol verloopt, is de kans klein dat de veranderingen snel worden doorgevoerd. De andere teams zullen de andere uitlaat ook willen uitproberen, hetgeen vermoedelijk gebeurt bij een testsessie na de Britse Grand Prix begin juli.

Verder moeten de renstellen unaniem akkoord zijn alvorens het voorstel van een nieuwe uitlaat wordt behandeld door het World Motor Sport Council.