Bondscoach Paul van Ass van de Nederlandse hockeymannen heeft Bob de Voogd, Oliver Polkamp en Jan-Willem Buissant niet opgenomen in zijn definitieve WK-selectie.

Ook Diede van Puffelen, Hidde Turkstra en Sam van der Ven beginnen eind deze maand niet aan het wereldkampioenschap in eigen land.

Zij blijven tot aan het begin van het WK nog wel meetrainen met Oranje.

De Voogd kampte vorig jaar regelmatig met een voetblessure. Hij miste daardoor de Hockey World League in Rotterdam en het EK.

"Dat Bob er niet bij is, is misschien wel verrassend", erkent Van Ass. "Voor mezelf moest ik eerst ook even aan het idee wennen. Bob heeft bij Londen 2012 heel sterk gespeeld. Helaas is hij daarna wat weggezakt, ook door blessures. In de afgelopen trainingsweek kon hij door een lichte knieblessure ook niet alles meedoen."

"Dan moet je op een gegeven moment een besluit nemen. Bob was heel teleurgesteld. Hij zal de komende weken als reserve ook niet blijven meetrainen."

Het WK hockey begint op 31 mei en duurt tot en met 15 juni. Nederland speelt in groep B tegen Duitsland, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Argentinië en Zuid-Afrika.

De volledige selectie: 

Jaap Stockmann (Bloemendaal), Pirmin Blaak (Rotterdam), Floris van der Linden (HGC), Klaas Vermeulen (Amsterdam), Marcel Balkestein (Oranje Zwart), Wouter Jolie (Bloemendaal), Billy Bakker (Amsterdam), Valentin Verga (Amsterdam), Jeroen Hertzberger (Rotterdam), Robbert Kemperman (Kampong), Sander Baart (Oranje Zwart), Jelle Galema (Oranje Zwart), Rogier Hofman (Bloemendaal), Sander de Wijn (Kampong), Robert van der Horst (Oranje Zwart), Seve van Ass (Rotterdam), Constantijn Jonker (Kampong), Mink van der Weerden (Oranje Zwart).