Los Angeles Clippers-eigenaar Donald Sterling is opnieuw in opspraak geraakt door zijn uitspraken.

In een interview met CNN maakte hij maandag Magic Johnson belachelijk. Johnson is een van de succesvolste Amerikaanse basketballers aller tijden.

Sterling vindt de oud-speler van de Los Angeles Lakers geen goed voorbeeld voor de jeugd, omdat hij met hiv besmet is.

"Hij heeft aids. Moeten wij respect hebben voor iemand die in iedere stad seks heeft met elk meisje en besmet is met hiv? Ik zou me schamen", stelt Sterling.

Johnson zei in een reactie op Twitter niet in te willen gaan op de uitspraken van de Clippers-eigenaar. Adam Silver, topman van de NBA, bood namens de organisatie excuses aan Johnson aan voor deze 'kwade en persoonlijke aanval’.

Verleid

Sterling zei in het interview ook dat hij is verleid tot het maken van racistische opmerkingen door zijn vriendin. 

De Amerikaan raakte vorige maand in opspraak toen een geluidsfragment uitlekte waarin hij zijn vriendin verbiedt Afro-Afrikanen mee te nemen naar wedstrijden van de Clippers.

De 80-jarige Sterling vertelde verder jaloers te zijn geweest op zijn vriendin. Hierdoor werden zijn woorden erger dan hij bedoelde. Volgens Sterling zei zijn vriendin dat zij "mooie donkere mannen" mee ging nemen naar het stadion, waardoor hij boos werd.

Bekijk beelden van het interview:

Excuses

Eerder bood Sterling al excuses aan voor zijn opmerkingen en ontkende hij een racist te zijn. De eigenaar is inmiddels vanwege zijn racistische uitspraken levenslang verbannen uit de NBA, ook moet hij een boete van 2,5 miljoen dollar betalen.

Mogelijk wordt hij ook nog gedwongen afstand te doen van de Clippers. Daarover beslissen de eigenaren van de 29 andere NBA-clubs in een later stadium.