De titelstrijd in de Primera Division wordt volgende week beslist. Koploper Atletico Madrid wist zondag niet te winnen en ook FC Barcelona verspeelde twee punten.

Atletico en Barcelona treffen elkaar volgende week op de laatste speeldag in Camp Nou. Barcelona heeft een achterstand van drie punten op de Madrilenen. Bij winst is Barcelona op basis van onderling resultaat kampioen. Het duel begint zaterdag om 18.00 uur.

Atletico kwam zondag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Malaga. De ploeg van trainer Diego Simeone kwam halverwege de tweede helft door een treffer van Samuel Garcia zelfs op achterstand. Een kwartier voor tijd bracht oud-Ajacied Toby Alderweireld beide ploegen op gelijke hoogte.

In de slotfase was 'Atléti' twee keer heel dicht bij de winnende treffer. Een vrije trap van José Sosa belandde echter op het dak van het doel en doelman Willy Caballero stond een doelpunt van Adrián in de weg door diens schot met een fraaie reflex uit de bovenhoek te tikken.

Kansen

Barcelona kwam in de uitwedstrijd tegen Elche niet tot scoren. Barça kreeg voldoende kansen, maar de lat (na een schot van Andres Iniesta) of doelman Manu Herrera stonden een treffer in de weg. Aan de overkant was de geboren Rotterdammer Garry Mendes Rodrigues dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging over.

Door de misstap van Atletico hebben de Catalanen volgende week alsnog een kans om de Spaanse landstitel te prolongeren.

Real Madrid is afgehaakt in de strijd om het kampioenschap. De nummer drie verloor verrassend bij Celta de Vigo: 2-0. Charles was verantwoordelijk voor beide doelpunten. Real staat door de nederlaag op vijf punten van Atletico.

Simeone verwijt spelers niets: 'Ik ben tevreden'